...

Ibland känner man sig bara ensam.

Fyllan och Vil(l)an

Orkar inte ge någon utförlig berättelse om helgen, men den har kort fattat bestått av fest och mycket vila.

Nu återstår tre skoldagar, sedan har jag lov ända till 14 april. Det kommer bli så otroligt skönt. Jag kommer åka hem på onsdag eller torsdag och blir förmodligen hemma i sveg större delen av lovet. Några planer har jag dock ännu inte, men jag hoppas det dyker upp något skoj. Jag är öppen för förslag så hör gärna av er.
  

Två bilder sen fredagen (tagna av någon snubbe på facebook)





 


Fest och klackarna i taket?

Nu är dagens korta skoldag överstökad. Vi smällde i oss massa fika, sen var dagen i princip slut.
Just nu känner jag mig oroande rastlös. Vet inte vad jag vill hitta på härnäst. Är sugen på ett par nya skor, men jag orkar inte gå ner på stan. Jag ska åtminstone diska och städa lite här hemma.

Vid fyra-tiden kommer Sara hit och sätter i löshåret på mig igen. Efter det är nog tanken att vi ska käka något gött, fixa oss och börja vinpimplingen tillsammans med Linnéa och Anna. Än så länge är resten av kvällen oklar men det brukar ju ordna upp sig.


sara, linnéa & anna

Superfamous people


från igår
http://gd.se/nyheter/gavle/1.892918

Halvdöd

Nu är jag helt slut. Började skolan kvart i tio imorse och halv sju kom jag hem. Fastän vi har så långa dagar väldigt ofta så är det lika jobbigt varje gång. Extra jobbigt blir det när man äter lunch vid 11 och sen inget mer under hela dagen. När jag kom hem slängde jag i mig soppa med en darrig hand.
En timme senare stack jag och Linnéa iväg på en promenad, jag försökte hålla hennes tempo vilket inte är det lättaste när hon har dubbelt så långa ben som mig, hehe.
Nu ska jag ta en dusch och sedan titta på dokumentären om Fritzl.


Just another day

Imorse tog jag en lång sovmorgon och det var den mest underbara sovmorgonen någonsin. I alla fall tills gavlegårdarna plingade på dörren.

I skolan hade vi en ganska kort lektion och efter den började vi som skulle åka iväg till valbo packa ner grejor. Tjugo över tre satt vi på bussen. Vi gjorde hår och make på ett tiotal modeller, det blev inga anacerade stylingar dock eftersom vi bara hade två/en och en halv timme att göra alla på. Det gick hur som helst bra. Efteråt tittade vi på visningen och blev väldigt tackade och fick en varsin blomma. Vi blev även fotade och intervjuade av GD, så håll utkik efter oss imorgon ni som läser. Tjugo över åtta tog vi ettan hem.

Nu sitter jag och tittar på efterlyst och är lite rädd. Rädd för att någon ska bryta sig in inatt och döda mig. Det händer mer i vårat mellanmjölksland, som linnéa skulle ha sagt, än vad man tror.

Härnäst blir det lite portfolio och sedan sängen.
Nattinatti


Monday

Nu har en femtedel av denna vecka avklarats. Dagen har varit väldigt skön måste jag säga. Hade natur och samhälle på förmiddagen och fram på eftermiddagen. Vid två tog vi bussen till fjärran höjder. Jag gjorde klart mina sim-moment vilket betyder att jag har mvg i den delen nu, skönt. I trean kan jag alltså bara plaska runt och chilla när vi har bad på idrotten.
Tog en promme hem och sen jag kom hem har jag ätit middag och parkerat mig i soffan. Inkurad i mitt mysiga täcke har jag suttit hela kvällen, med en Ben & Jerry's i ena handen och datorn i knät. Har gjort lite plugg gjort samt sökt tre sommarjobb. Bra gjort tycker jag.

Jag trodde att denna vecka skulle bli lugn men jag kan ha misstagit mig. Portfolion ska in på torsdag vilket inte bådar gott för min del. Har även en naturuppgift att göra som jag inte ser fram emot. Att man ska tvingas sitta och plugga 24/7 är förjävligt.
Såhär ser iaf veckans planering ut än så länge:
Tis - skola, träna, massa plugg
Ons - träna, skola, visning i valbo
Tors - lång dag i skolan (9.45-18.00), plugg
Fre - skola, träna, någon form av inflyttningsfest hos mig
Längtar till helg...


jag på storsjöyran 07

I <3 shopping

Idag piggade jag upp humöret med lite shopping. Allt detta fick jag för
dryga femhundralappen, vilket gör att jag inte har den minsta ångest.



Vårvinter

Vädret är och har varit de senaste dagarna helt underbart. Det är soligt och fint, och inte mycket snö är kvar. Hoppas verkligen att det håller i sig. Såg dock på tv4-vädret att det skulle bli kallt framöver, men det behöver jag inte låtsas om att jag vet.
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Blir nog några ärenden på stan, lite plock och fix här hemma och sedan portfolio som jag inte gjort någonting i den här terminen. Som tur är har jag en lugn vecka framför mig (hoppas jag).


Flytt, flytt och flytt

Efter en rörig fredag och lördag sitter jag nu här, på söder, i min nya lägenhet.
Mamma kom i torsdags, och packade ihop det mesta åt mig. I fredags kom även pappa och Sune och då satte allt bärande igång. Det blev några lass och det är inte klokt vad mycket saker man samlar på sig. Förstår inte att jag fick plats med alla saker här i ettan, och ändå känns det luftigt. Jag smet ifrån flytten vid tre-tiden och tog en fika med Stina, Frida & Evelina. Träffar ingen av dem speciellt ofta så det var roligt.
När jag kom tillbaka var det bara att sätta igång igen, hade skapligt med ryggont framåt kvällen. Det blev en ganska lång kväll då nya soffan blev en historia för sig. Den var felmonterad så det var omöjligt att få ihop den. Det löste sig som tur var morgonen efter.
Idag har vi varit på ikea och bland annat köpt nytt matbord och stolar. När vi kom tillbaka gjorde vi i ordning det sista och det blev väldigt bra. Här kommer jag att trivas!

Ikväll har jag bara varit hemma (känns lite konstigt att säga hemma till ett boende man bott i en dag). Jens kom en sväng och jag klippte honom, sen har det bara blivit tv-tittande för min del. Det kändes verkligen som jag behövde bara sitta hemma en kväll.
Nu ska jag titta vidare på American Pie och sen sova.  
Godnatt


Inget stopp i min kagge

Det är livsfarligt för mig att vara hemma. När jag är hemma måste jag gå och äta och tugga på något hela tiden. Jag känner mig ständigt småhungrig och även om jag äter något större så kommer det där suget ändå igen efter en kvart. När jag är sysselsatt kan jag vara utan mat hur länge som helst och inte ens tänka på att jag är hungrig. Det är väl ändå lite konstigt.


linnéas, kinamat, plugg, skola, gym

Igår blev jag trött på att sitta hemma ensam och dega så jag gick i det ruggiga vädret till Linnéas place. När jag kom var hon mitt uppe i städning så jag hjälpte till lite, har nog bidragit till oredan jag med skulle jag tro, heheh.
Sedan blev det hämtning av kinamat, satt inte fel på en fläck kan jag lova. Efter det så blev det plugg, wipe out och beck, då även tillsammans med Elin. Vid ett gjorde jag och Linnéa kväll, och iaf jag somnade så fort jag stängde ögonen.
Samhällsprovet idag gick sådär, jag hoppas att det gick bättre än jag tror.
Jag lyckades även skaffa modell till stylingen på fredag, som har temat Mode. Amanda i floristtvåan var det som ställde upp, att hon är väldigt lång och slank samt har långt och bra hår gjorde inte saken sämre. Nu gäller det bara att sätta upp en liten plan.
Idrotten var lite speciell idag, det var maggie som höll i dagens lektion som bestod av hennes sport Tae kwon do. Det var rätt svårt och gjorde lite ont men ändå helt okej. Efter skolan gick jag och Linnéa till gymmet och smackade på. Det var riktigt skönt faktiskt, blev sådär härligt trött och seg efteråt.
Nu är jag hemma (ja, jag är faktiskt hemma emellanåt), nyduschad och nyäten. Antingen blir jag hemma hela kvällen eller så går jag till mina södertjejer och därmed spenderar natten hos Linnéa. Den som lever får se.



Sömnig

Jaha då har även denna dag börjat gå mot sitt slut.
Idag har jag inte gjort allt för mycket, åtminstone tagit mig iväg och handlat samt haft melodifestivalen-kväll med Elin och Linnéa. Vinnarlåten La Voix föll inte mig i smaken, det är inte riktigt min genre. Men tydligen tycker andra bra om den så det är bara att hålla tummarna att resten av europa också gör det. Huvudsaken att inte af ugglas vann, då hade jag verkligen skämts över att vara svensk.

Efter festivalen kollade vi på en film och sedan gick de hem till sitt. Nu sitter jag med tunga ögonlock och tittar på American History X, ingen feel-good-film direkt, men den är sjukt bra.

Snart blir det sängen. Natti


Elin och Saras 18års-fest

Gårdagen började med en försovning, men snabb som jag är (ibland) så kom jag bara en kvart för sent. Dvdn med klipptekniker som vi skulle titta på hade inte startats så jag missade i alla fall ingenting. Efter det blev det lite labb på naturkunskapen, samt en snabbgenomgång av melodifestival-låtarna live av Linnéa. Mycket bra.
Efter skolan blev det stan för att köpa present till kvällens huvudpersoner Sara och Elin. Efter ett par timmars letande var vi äntligen klara. Jag och Matilda gick hem till mig vid fem-tiden och kl sex skulle vi hoppa på bussen till valbo, kände oss lite stressade men hann ändå göra oss snygga och klara innan det var dags att åka.
I valbo blev vi bjudna på kycklingsallad och då var vi runt 15 tjejer som åt, snackade och lekte lite lekar. Vid nio kom ett till gäng och genom kvällen droppade det in folk eftersom. Hade en jättetrevlig kväll, tack tjejer !

Blev väldigt dåligt med bilder som vanligt, men här är iaf några stycken







Idag är en bra dag

Det har jag känt enda sen jag vaknade. Jag tänker inte låta en enda person förstöra min tillvaro. Har haft några turbulenta dagar denna vecka dock. Har varit och sovit hos min kära vän Linnéa då jag inte velat eller klarat av att vara eller sova här i lägenheten. Något jag uppskattar väldigt mycket L!
Men imorse, eller egentligen igår kväll, bestämde jag mig för att ta kontrollen över mig själv igen och bita ihop.
Nu väntar jag bara på att nya lägenheten på söder blir klar, det borde ske vilken dag som helst nu.

Igår åkte vi till Uppsala med klassen+treorna och tittade på en visning av Schwarzkopf. Det var klippningar på scen och modeller som visade upp Schwarzkopf senaste kollektion Essential Looks. Mycket intressant och roligt.
Matilda satte i löshåret på mig i bilen (eller minibussen) på vägen dit, det gjorde hon bra tycker jag, trots omständigheterna. Tack för det.

Idag hade vi kundpass och det var lika roligt som alltid, jag får en liten kick när kunden går därifrån med ett leende och säger att de blev jättenöjda.

Ikväll blir det bara lugnt för att ladda inför morgondagen då det vankas fest. Sara & Elins 18-årsfest som äger rum i valbo kommunalhus. Är övertygad om att det kommer bli en toppenkväll!

Kul dag, kul liv

Sådärja. Nu är talet skrivet. Får göra finslipet imorgon för just nu kommer jag att spy om jag öppnar det där dokumentet igen. Nu väntar plugg inför naturkunskap-provet imorgon. So much fun!

Pluggisch

Stockholmstrippen igår var lyckad. Jag fick med mig hem ett par chinos, ett stort linne, skor, 2 väskor (en stor och en kuvert), löshår och ett hårband. Så nu blir det vatten och bröd i ett par veckor igen. Men det gör inget.

Dagens nära-döden-upplevelse var när vi gick över gatan och en taxibuss kommer i full fart mot oss och tutar som en galning. Vi blir nästan påkörda och förstår inte vad som hände. Vi som bor i gävle är vana vid att man hinner gå i normal takt över vägen innan gröna gubben slår om. Men i storstan gäller det att rappa på.

När vi kom hem var vi trötta. Mattan följde med till my place och tittade på melodifestivalen. Vid tio nån gång kom Elin och vi tittade på "Min stora kärlek". M åkte hem och jag och E kikade på vänner tills vi inte orkade hålla ögonen öppna längre.

Idag ska jag ägna mig åt att skriva mitt eng-tal som jag ska framföra på tisdag då vi har den muntliga delen i nationella proven för Eng B, tror det blir något om barnsoldater. Har sjukt svårt för att hitta på något ämne faktiskt. Men huvudsaken är väl att man snackar. Att man ska behöva göra sitt muntliga inför 25 pers tycker jag är väldigt konstigt dock, det blir ju alltid tio gånger sämre när man är nervös, vilket jag kommer vara så det skriker om det. Känns lite orättvist faktiskt.

Vad är det för fel på folk

Efter skolan idag gick jag några ärenden på stan. Jag besökte banken, clas ohlson och konsum. Gick inte ens in i någon klädbutik, men jag fick verkligen kämpa emot.

När jag sedan stod och väntade på att ettan skulle komma så ser jag en handikappad kille, i 25-års åldern kanske, som har väldigt svårt att gå. När han går över kungsgatan (mitt i stan ni vet, iaf ni som bor här) så börjar en bil tuta utav bara helvete och killen tittar upp och ser helt förskräckt ut, han skyndar sig så fort han kan och stannar sedan på andra sidan vägen och tittar in i den tutande bilen som åker iväg. Sedan går han iväg, med ett nedsänkt huvud. Usch, det var verkligen inte roligt att se. Förstår inte hur man kan göra så mot någon, som dessutom är handikappad. Vissa människor behövs det verkligen bankas lite vett i.
Väl på bussen som var tio minuter sen möter jag en otrevlig och stressad busschaufför som gormar åt alla att skynda sig och att rappa på för att bussen är sen. Tycker det är konstigt att passagerarna ska få känna sig ivägen för att bussen är sen. Vad är det för jävla servicekänsla. Jag själv kan såklart skynda på (även om jag bar på två tunga kassar) men när gamla männsikor som har svårt att ens ta sig på bussen får pikar av busschauffören blir jag grymt irriterad.
Fy vilka respektlösa människor det finns.

Något positivt !

På lördag åker jag och Matilda ner till stockholm för lite shopping. Löshår ligger överst på listan för min del. Det kanske är därför jag är så deppig, för jag vantrivs så mycket med mitt mellankorta hår. Kan det vara så? Förmodligen inte, men hur som helst, har jag tur räcker pengarna även till något mer kul. Hoppas apu-pengarna trillar in imorgon, det är på tiden tycker jag.

Ska bli kul att se lite nytt för en dag. Miljöbyte är vad jag behöver.


Upp och ner

Det är just hur humöret går just nu. Mest ner om sanningen ska fram.
Jag har ingen aning varför, det var ju jag som ville ha det såhär. Men efter att ha älskat någon i tre år så glömmer man väl inte så fort som man helst skulle vilja.

Idag har varit en jobbig dag, gick till skolan i det gråa plaskiga vädret med ett ovanligt tungt bröst. Bilden som brukar vara helt okej kändes bara jobbig. Har alldeles för mycket i huvudet för att helt kunna fokusera på något. Efter det hade min grupp opponering på arbetsmiljöanalyserna. Var ju förstås en del att ändra och lägga till.
På frisörlektionen började vi med mode och trend, e-m berättade lite smått och förklarade skillnaden. Det var intressant, även om jag inte kände mig så pepp.
Sen jag kom hem har jag bara ätit middag, duschat och sedan suttit här och inte gjort något vettigt. Men jag orkar inte göra någon nytta just nu.


Klippeliklipp

Nu har halva veckan gått igen. Igår valde jag tapeter till nya lägenheten, nu hoppas jag att hantverkarna sätter fart så jag kan flytta in någon gång. Längtar verkligen. Att bo tillsammans efter ett uppbrott är inget drömläge precis.

På onsdagar har vi kundpass (oftast) mellan 12-17. Jag fixade en ny frippa åt en trevlig dam som hette Anita idag. Sen var dagen slut och nu sitter jag här, funderar på vad jag ska laga till middag. Sedan är det plugg som väntar. Opponeringar på tre arbetsmiljöanalyser. Ja, det är lika tråkigt som det låter.

RSS 2.0