Bara en helt vanlig dag

Det är helt sjukt vad fort dagarna går. Jag hinner ingenting. Och hur kommer det sig att tiden bara svischar förbi när man sitter vid datorn? Det är ju både på gott och ont tiden går snabbt. Negativt i och med att jag har en hel del att göra innan apu:n och positivt att vi faktiskt går ut på apu redan på måndag. Det innebär alltså att de här resterande 4 dagarna är mina sista dagar innan vi får ett långt break från skolan i hela 8 veckor! Åh gud va underbart det ska bli. Såklart prackar de på oss att göra en massa jobb under tiden, men ändå!

Även denna måndag har gott snabbt. Hade några lektioner och idrott som sista lektion. Simmade 1000 m rygg, skönt att röra på sig lite grann. Det var väl typ ett halvår sen sist. Efter badet blev jag sådär trött och slut i kroppen man oftast blir efter att ha simmat/badat. Jag kom t o m på mig själv att blunda på min promenad hem. Då är man trött alltså.

Sen vill jag bara tillägga att jag njuter av det snöiga yrvädret, höög mysfaktor var ordet! Dags att julpynta snart, wiee.

Astrid is the king!

Åhh vad jag vill ha den här kappsäcken á la pippi, fylld med Astrid Lindgrens klassiker!
Synd att den går på typ 3 laxar.
Varför är jag inte rik?

Party ikväll?

Tog en rejäl sovmorgon imorse, så otroligt skönt. Och jag kände att jag förtjänade det så ångesten som brukar tränga sig på fanns inte. Eller lite grann kanske den fanns där..
Har hur som helst inte gjort många knop idag. Har suttit med materialkunskapen, ett fördjupningsarbete om färg & blondering, nu ett par timmar och det är svårt men jag har fått ihop några rader. Satsar på att vara klar idag iallafall. Helst väldigt snart så jag kan börja städa.
För senare får jag nämligen gäster. Sara & Paula kommer och vi tänkte ta nåt glas vin och ha det trevligt. Sen drar vi förhoppningsvis vidare på andra bravader. Försöker få med mig Matty också, men det går sådär. Haha.
Hoppas sara kan sätta i mitt löshår också, hade varit guld värt.

Nu ska jag jobba vidare med plugget. Ha en bra lördagkväll!


Ballerina

Gjorde min försenade sportstyling igår och såhär blev resultatet. Blev ganska nöjd ändå med tanke på att det var en ganska kort styling.
Matilda ställde upp som modell, tack för det sweet. Iofs hade vi en deal eftersom jag klippte henne i onsdags, hehe. Hon var iallafall en utmärkt ballerina!



tomten, jag önskar mig....


jensipensi

Namn? Jens Håkan André Jonsson Augustsson (är lite osäker på ordningen dock)
Ögonfärg: blågråa
Födelsedag?: 14 maj
Klädstil? Jeans och tröja
Hårfärg? typ en 5-0
Favoritfärg? vet ej
Favoritmat? kebabpizza från munken skulle jag gissa på
Har han piercat sig? nej
Dricker han? Aa
Röker han? aldrig
Vad heter gatan han bor på? första tvärgatan
Vad har han för mobil? nokia n95
Vad vill han bli när hon blir stor? Han vet inte själv
Vad har han för färg i sitt rum? ha ha han han inget rum, en lgh dock men färgerna på alla våra tapeter orkar jag inte rabbla upp.
Har han någon/några systrar? ja, en
Har han någon/några bröder? ja, en
Vad tror du att hon skulle göra om hon vann 1 miljon? köpa massa onödigt bajs, och spela bort en del på poker :)
Vad brukar han göra efter skolan/jobbet? laga middag, tv och poker
Har han bråkat med nån någon gång? Ja
Vad brukar han göra på helgerna? jobba eller umgås med mig eller sina vänner
Vad har han för musiksmak? Rix fm låtar
Hur träffades ni? Vi kommer från samma by
Vad påminner dig om honom?
Vad var det första han sa till dig? Hej ?
Vad var det första du sa till henne? Hej ?
Vad brukar ni oftast skicka sms om? Han brukar fråga mig när jag slutar om dagarna ;) behövs inte smsas så mycket när man bor under samma tak
Är hon beroende av något? Spel (poker, trisslotter)
Vad kallar du honom? Jens, älskling, skitnisse m.m :D
Vad kallar han dig? Sofia, älskling och sen massa andra taskiga saker ;P
Idrottar han? haha nej
Vad har ni gemensamt? hehe det vet jag inte, vi är väl typ lika lata
Om du skulle beskriva honom med 3 ord, vilka skulle det vara? Lättsam, mysig och snäll
Gillar du honom? Ja!

IDAG & IGÅR

Trött var bara förnamnet. Igår kom jag hem halv tio, halvdöd och med nyfärgat mörkt hår. Like it! Och ett nytt soffbord stod i vardagsrummet, very najs! Kikade lite på insider sen somnade jag som ett litet barn.

Idag blev det en kort men ack så nödvändig sovmorgon. Först bild, sen lyssnade vi på en gubbe från hantverkarföreningen (eller nåt sånt) och sedan kom Anna Hedh och snackade lite om EU. Efter det var det dags för fantasystyling. Det gick rätt bra faktiskt, det flöt på och jag blev nöjd. Och det var skönt. Kom hem strax efter sex och nu är jag helt slut i kroppen. Men någon vila blir det inte på ett tag då jag måste träna inför shaitsuprovet imorgon. Har ingen att träna praktiskt på dock då jens är på hockey ikväll. Jaja det får gå som det går helt enkelt.



ONSDAG

Nu har engelskalektionen nyss börjat och jag borde egentligen skriva ett tal nu. Men jag föredrar att kolla på shrek 3 och bara chilla istället.

Ikväll är det öppet hus, så det lär bli en lång dag.


HUMOR



Jag tröttnar verkligen aldrig på den här! HA HA

TISDAG

Nu har jag varit på skolan i drygt en timme, och vad har jag åstadkommit? Nada. Inte en rad har jag skrivit om oxidationsfärg, blondering osv. 
Men jag har dock varit inne på 1000apor och skrattat gott. Kung.


LÅNG SAMMANFATTNING AV HELGEN

Nu börjar mina inlägg komma med större och större mellanrum. Det brukar bli så. Till slut skriver jag inte en rad på två-tre månader innan jag får ett ryck och skriver 2-3 inlägg om dagen. Fast så blir ju inte fallet den här gången såklart. Det är faktiskt skönt att skriva av sig lite ibland.

Helgen då? Ja, i fredags stannade jag kvar efter skolan för att färga lite hår. Först matty som vi testade blonde me färg på, strawberry + ice och resultatet blev riktigt bra tyckte jag. Sen var det min tur.. Bestämde mig för att lämna den ljusa sidan och go dark. Började med kopprig förpigmentering, och efter den såg jag ut som bilden nedan. En morot. Annica tyckte jag skulle ha så. Haha! Aja, sen la vi toning med en del 5-0 och en del 5-5, meningen var att jag skulle bli brun med guldig ton men det väääldigt kopprigt. Men det går att åtgärda!

Senare blev det myskväll med god middag med älsk och sedan kom även Linnea & Wilmer och gjorde oss sällskap. Vi kollade på idol, käkade marrängsviss och annat gott och bara myste.

På lördagmorgon klev vi upp för att packa väskorna och ta tåget till Stockholm. Väl där mötte vi Adde och gick hem till honom och lämnade av väskorna. Och det var en jättefin lägenhet de skaffat kan jag lova. Vill också ha skyhögt i tak, buhu..
Blev en sväng på stan och jag köpte ett par stövlar och nytt löshår. Det är så sjukt jobbigt att springa i affärer där, jag orkar inte med allt folk. Och få vänta i en halvtimme på att betala. Känner mig även som världens bonde där, både med min dialekt och att jag lär se allmänt vilsen ut. Hur som helst, vi gick hemmåt och grabbarna spelade ett antal NHL-matcher. Jag somnade.
På kvällen blev det asiatisk buffé, och fy bövelen va gott det var. Åt tills jag mådde illa. Sen hyrde vi världens dåligaste film tyvärr och sedan blev det natti för min del. Och lite mer NHL för deras del.

Gud vilket onödigt långt inlägg, någon som läst ända hit tro?


 

ORKA RUBRIKER

Imorgon är det redan torsdag! Shit, jag hinner verkligen ingenting. Om två ynka veckor går jag ut på apu ända till jullovet. Både på gott och ont. Såklart otroligt skönt att få slippa skolan ett tag, men samtidigt panik och stress över allt jag ska hinna under dessa två resterande veckor. Ett tal på engelska, fördjupningsarbete i färg/blondering m.m, samhällsprov, och säkert något mer som jag glömt. Ja, reflektioner att skriva kommer ju titt som tätt. Men nog ska jag klara det alltid!

Idag var vi i Hofors och stylade hår på några modeller till en modevisning. Det gick bra och vi blev klara ganska snabbt. Vid fem var vi hemma igen och jag kände mig allmänt klen. Trött och huvudvärk. Därför gick jag inte på den omtalade dansen i ljusgården ikväll. Orkade verkligen inte. Får gå och dansa med svettiga pojkar nästa år istället. Yummie!

*

Vart är snön?


ETT INLÄGG TILLÄGNAT MIN PAPPA

Idag är det fars dag, därför vill jag tala om hur mycket jag tycker om min pappa. Det gör jag, JÄTTEMYCKET! <3

Saknar dig min lilla pappa!


LÖRDAGEN

Gårdagen var en bra dag. Först fyndade jag två väskor för 60 kr på second hand. Sedan åt jag en asgod lunch med Sara, Sofie & Sofie (ja vi heter typ samma sak allihopa i vår klass).
Efter lite småshopping på stan så gick vi till Goya för att börja jobba inför visningen. De olika affärerna hade tagit med bilder för att visa vilken stil håret och maken skulle ha. Och det gick faktiskt jättebra. Höll på till sju, då åkte jag hem och bytte om, Sara gjorde mig sällskap. När vi kom tillbaka fick vi göra om en hel del som suttit hela dagen, framför allt lockar, vissa blev fixade redan på förmiddagen så det var inte så konstigt att det gått ur.
Sen väntade vi på att visningen skulle sätta igång, kände oss udda då vi var de ända människorna som inte hade en drink i handen. Men med hjälp av andra som ställde sina tomflaskor på vårat borde kände vi oss mer hemma.
Efter visningen åkte jag direkt hem, kollade på en film halvvaken och sedan somnade jag som en stock och sov ända till halv ett idag. Borde fått ångest men det var så fruktansvärt skönt och välbehövligt så jag fick faktiskt inte det.


JOHAN PALM?

Varför all denna uppståndelse kring Johan Palm i Idol? Han är en liten spinkig sak, ser ut som 12 år, därav har jag skitsvårt att ta honom på allvar när han gör sina framträdanden. Han kan INTE sjunga. Nyss skrek och brölade han sig genom en av mina favoritlåtar Poison. Försöker förtränga det allt jag kan, men det oljudet är inte allt för lätt att få ur skallen. Jag förstår inte vad som är så bra med honom?


Även flickfavorit (???)
Jag skulle nog tacka nej

ENSAM HEMMAKVÄLL?

Idag tog jag mig i kragen och gick ut och fixade apu-platsen innan jul. Rubb & Stubb är där jag kommer hålla till 3 veckor före jullovet, och på Nygatan nio blir det 3 veckor efter jullovet. Kommer nog bli skoj. Ser fram emot det!

Vad som händer ikväll är fortfarande oklart, jag funderar på att köpa en påse chips och mysa ner mig i soffan framför idol. Låter lockande faktiskt. Älskling jobbar så därför är jag själv. Alltså betyder det att jag måste göra middag själv. Blä. Blir nog hämtmat.


SLITEN

Sliten ja, det är just vad jag känner mig. Kundpass, gick sent, i vanlig ordning. Men det gör inte så mycket eftersom jag är ledig imorgon! SKÖNT var ordet.
Dock stör det mig att det nästan alltid är samma personer som stannar kvar till sist och gör det som ingen annan orkar (?) göra. Dålig stil.
Menmen!

På lördag händer det roliga saker ska ni veta. Det är modevisning på Goya. Kläder från massa butiker på stan, sminket står Make Up Store för och håret kirrar vi från HVF2. Kommer bli riktigt kul!


HÄRMED....

förklarar jag mig själv, Sofia Olsson, klar med den äckliga arbetsmiljöanalysen!!
Det är egentligen inte sant, jag är inte nöjd. Men den ska in imorgon så what to do. Jag tänker inte skriva ett ord till på den. Jag lämnar in den imorgon sen får det gå som det går. G får man ju alltid. Hrrmf.

Nu är jag bara så sjukt glad att det är torsdag imorgon och på fredag är vi lediga, alltså gör jag helg imorgon på eftermiddagen. Åhh va underbaaart. Det ska bli en sån otroligt skön helg.

Är det hemskt att man känner sig så skoltrött redan på onsdagen efter höstlovet?

VARFÖR SÅ TRÖTT, VARFÖR SÅ MÖRKT

Jag hatar verkligen hösten.. Det är grått, mörkt och jag blir smått deppad och hur trött som helst. Det är dock tokmysigt med mörker och kyla på helgerna eller vid något annat tillfälle då jag inte behöver sitta slita arslet av mig. Men när man ska sitta och skriva 10 sidor om arbetsmiljö så skulle jag önska att solen var uppe och laddade mina batterier.
Har lyckats skrivit ett par sidor idag åtminstone, får nöja mig med det. Tänker inte sitta och skriva nu när jag är halvdöd, det resulterar bara i en analys fullt med ordbajs.
Imorgon då, behöver jag ens gå till skolan? Sovmorgon till 12, sen frisör men vår kära mentor Annika är utomlands. Så man kanske kan stanna hemma och göra klart analysen? Det skulle lätta mitt samvete.

Snart är det DH, veckans tv-höjdpunkt med andra ord. Och inatt kanske jag ska kika lite på valvakan med Filip & Fredrik, om mina ögonlock orkar vara öppna så länge. Håller tummarna för Obama!!



En söt tjej

SÅ DET RYKER

Så mycket ska jag skriva nu de närmsta timmarna. Har som sagt en arbetsmiljöanalys att skriva tills på torsdag. Det omfattar en jääkla massa saker så det känns som det kommer bli ett himla arbete. Men inte så stort att jag inte hinner klart. Nu för tiden försöker jag även ta allt med en klackspark, världen går ju inte under för att man inte har mvg i allt. Så tänkte jag förr, men jag kommer gå in i väggen innan jag fyllt myndig om jag ska fortsätta med de kraven på mig själv.

Har precis mixat ihop en fruktsmoothie som ska pigga upp mig lite tänkte jag. Nu sätter jag igång!


PIMP MY BLOGG

Nu har jag suttit här i en timme och knepat ihop en liten uppfräschning av min blogg. Jag är helt kass på sånt där och jag blir tokig på alla äckliga koder, usch. Men idag orkar jag i alla fall inge mera så nu får det se ut såhär ett tag, förmodligen ett himla bra tag.

Kan skriva lite om dagen. Skola från 9.45-13.35, inte alldeles för lång dag alltså. Fick reda på att arbetsmiljöanalysen ska vara inlämnad på torsdag, inge ångest alls. Ett plus var samhällsprovet vi fick tillbaka som jag skrev mvg på, det blir mer och mer sällan man får skymta det betyget numera.
Hade svinont i huvudet efter skolan så jag gick hem och vilade lite innan jens kom hem och vi åt middag. Sen bar det av till Kvantum för lite inköp av mat, även Linnea hängde på. Tror det var vårat snabbaste besök på ica någonsin.

Nu ska jag krypa ner hos min älskling som gick och la sig före mig. Vilket han i och för sig gör varje natt.
Gnatt

och här kommer dom..

  
  
 
 
  
 
 
 

Det får räcka.. Kul hade vi!

pics

Självklart har jag tagit en hel del bilder under helgen och de kommer inom en väldigt snar framtid. Kanske redan ikväll, om jag orkar.

Halloween för hela slanten

Nu var den helgen över, tänkte skriva om den lite kortfattat.
Fredagen bjöd på klassfest (eller ja, 7 st var vi) hemma hos Matildas Daniel. Alla var utklädda och grymt snygga. Vi åt middag, lekte och hade kul. En lyckad kväll med andra ord.
Lördagen började mindre bra. Dundrande huvudvärk, toabesök varje kvart, duscha, packa väskan, försöka att inte svimma. Tåget till Ljusdal gick 10.06 och jag var med. Även toabesök där varje kvart, inge pinsamt alls. Min snälla pappa hämtade mig där och 1-2 tim senare befann jag mig i Sveg.
Här var det full rulle hela dagen då Kalle och Vilmer var på besök, men det var roligt. Vi åt middag, då även Jenny, Fredik och Stina joinade. Sedan började jag och stina göra oss redo inför halloweenfesten här uppe på gatan. Eftersom jag inte var på topp så tog jag det väldigt lugnt. Kvällen tog slut med att någon hade sönder ett element hos Karin och det blev kalabalik. Tråkigt att det ska bli så. Menmen, det var skoj att träffa alla som var där i alla fall!
Jag och S gick hem till henne och kollade på film, eller jag kollade och hon sov rättare sagt.

Nu står det dusch på schemat!

RSS 2.0