Äntligen helg!

Tack och lov är nu veckan över. Dagens halvtidsprov kunde ha gått bättre dock, missnöjd är jag.. Men som sagt, vad gör det om hundra år.

Just nu sitter jag i ljusdal och väntar på bussen som kommer halv. Fjortisarna som vanligen brukar ta upp alla sittplatser håller sig utomhus idag, det är tur ungarna är ute i det fina vädret.
Det är alltid samma personer som är här, känns ju nästan som man vill säga hej. Haha.
En över medelålders kvinna med gula tänder kom nyss och räckte över ett ciggpaket till en tokblonderad tjej, undra vad det är för en skum kärring..

Aja, kl nio är jag hemma i Sveg. Vad som händer ikväll vet jag inte, men imorgon blir det iallafall fest för hela slanten. Det kommer bli sjukt kul!

Snart över..

Dagen gick förvånansvärt fort, även fast jag var där från 9.00 till 19.30.. Morgonen började med estetisk verksamhet, fick reda på att jag skulle gå VG, vilket känns mycket bra, bild är liksom inte en av mina starka sidor. Sedan blev det snack om projektarbetet. Frisörerna gör alltid en stor hår/modevisning, så det tas för givet att alla ska göra det. Jag känner mig tveksam dock, blev bra sugen på UF när jag fick veta att den möjligheten fanns..
Kundpasset på eftermiddagen gick bra, även om färgningen var minst sagt en utmaning. När jag var klar kände jag en otrolig lättnad. Känner mig inte ens speciellt nervös inför morgondagens halvtidsprov längre, det får gå som det går helt enkelt.
Jag har tur som har människor omkring mig som gör mig på så bra humör.

Nu ska jag packa väska tills imorgon då jag åker hem. Jag och Sara ska sitta och gråta tillsammans på tåget, kan vara skönt efter en sån här helvetesvecka ;P


Ångestattack nära nu..

Ångesten kommer och går i vågor, just nu är den obehagligt tung. Får se om jag lyckas hålla igen veckan ut..

Ge mig ledighet med nära och kära, nuuuu!


Pengar är till för att spenderas

Dagen började redan kl 10 med en runda på stan med Elin och Sarah. Elin gav upp efter ett par timmar men jag och sarah höll ut till 14. Hittade en hel del faktiskt, närmare bestämt rosaröda shorts, jeansshorts, 2 bikinis, solglasögon, t-shirt, tunika och flip-flops. Så nu känner jag mig en aning mer redo för sommaren och Sunny Beach. Ekonomiskt sett så var det väl ingen höjdare men man måste ju hjälpa till såhär i lågkonjunkturen.
Lunchade även på donken, vilket gjorde mig lite mindre redo för beach 09.. Det får bli sallad till middag för att jämna ut det hela.

Efter stan tog jag på mig min nya t-shirt (vardagslyx) och gick ner till skolan. Har fått lite gjort iallafall och den värsta ångesten börjar släppa. Kvar är dock morgondagen och fredagen..




Ångest och lycka

Redan på två dagar har jag hunnit avklara tre prov. Hur det gick var en annan fråga.. Det är sånt som visar sig. Imorgon är vi lediga, men jag måste stå och träna på docka hela dagen inför halvtidsprovet på fredag.
På torsdag har vi kundpass, som räknas som klipp & färg delen i halvtidsproven. På fredag gör vi som sagt resten av alla moment på docka, bland annat vågföning, permanentrullning, volymföning, brud osv.. Usch, jag är lite nervös faktiskt. Kommer att bli en tuff vecka. Och samtidigt har jag hur mycket plugg som helst att ta itu med.

Hur detta ska gå ihop har jag ingen aning om, men om 1½ vecka lämnar vi iallafall alla bekymmer - underbart !
Och på fredag åker jag hem igen, ska göra balstyling på Mirja och på lördagkväll gör vi premiär på kära storön. Tur att det finns vissa saker att se fram emot :)


Lite text och bilder från en helg med familjen

Har haft en tokbra helg som jag till största delen spenderat med käraste Familjen. Det har flummats och yrats på i vanlig ordning. Alltid lika tokigt med er :)
Här är lite bilder från helgen:












Det är i Sveg det händer

Igår anlände jag till Sveg klockan nio. Hemma åt jag hastigt en bit mat och sedan drog jag vidare till jonte där några goa vänner befann sig. Jag kände mig lite småseg och var inte helt sugen på fest egentligen men det blev några glas vin ändå. Vi gick vidare till mysen där många ful(l)a studenter festade i sina bad-taste-utklädnader. Eftersom jag & amanda är blott sjutton år kunde vi inte gå in men vi hade nog så roligt med folket utanför, haha. Efter många om och men angående efterfest så valde jag att åka hem och sova. Trevlig kväll hur som helst, träffade många gamla vänner och bekanta.

Idag tog jag en rejäl sovmorgon, den kunde ha blivit längre dock. Men i min situation just nu kan jag inte njuta av att bara lata mig, ångesten ligger på hela tiden. Usch vad trött jag är på alla måsten hit och dit, det tar kol på mig. 
Under dagen har jag klippt mamma och sune och därmed fått lite pluspoäng (hoppas jag), alltid bra inför bulgarienresa och sommarnöjen som kostar pengar..

Nu har jag nyss ätit mig proppmätt på grillat och inväntar Amanda och Stina. Ikväll blir det bara lugnt, film och mys hoppas jag på. 
 



Lilltussan <3

En ny vecka igen

Nu har jag just avklarat en av veckans tre skoldagar. På onsdagkväll tänker jag ta tåget och bussen till Sveg, ska bli så skönt. Anar att det blir en ganska lugn helg dock, eftersom jag har grymt mycket plugg att göra nu på slutspurten. Men något tok hoppas jag att jag kan hitta på, det hör ju liksom till nu för tiden.

Kvällen kommer bestå utav Decamerone och att samla fakta om dess författare Giovanni Boccaccio. Ja, det är lika roligt som det låter.

Och för övrigt är det bara 18 dagar kvar till Sunny Beach, wiihoooo!


To much to drink, not making sense

Gårdagen var mysig. Grillat kan man inte tröttna på. Efter middagen blev det talang och film. Och någon blev salongsbreusad ; )

Ikväll blir det däremot fest, och jag är taggad till tusen. Till hundra iallafall. Ska börja med lite förkrök här hos mig och sedan drar vi kanske vidare till Robert eller om något annat skoj dyker upp. Det visar sig!
Ses ute i dimman.


Skål

Grillning och altanmys

Det är vad som står på schemat ikväll. Hos Sara i Sörby kommer vi att hålla till, jag, sara, sarah, cassandra & paula, i det fina vädret. Om det bara kunde sluta blåsa.. Men det är väl livet i en kuststad ; )

Ha en bra fredagkväll!



bild från i sommras på sarah, mig och sara

Nedräkningen kan börja på allvar

Igår var det precis 100 dagar till min 18-årsdag. Idag är det alltså ett tvåsiffrigt antal dagar kvar.
Det ska jag fira genom att diska och ta ut soporna. Löööv it.

Idag

Missnöjd med:
Mitt VG i Eng B. Visst, jag hade inte förväntat mig ett MVG, inte ens att jag skulle vara i närheten. Men när man sedan får reda på att jag fick totalt en 8a på nationella och 9 är MVG, då blir man lite bitter. Även när det handlar om ett till poäng i en enda del. Det var även tre klasskompisar till som hamnade i samma dilemma. Snäll som vår lärare är ska vi iallafall få göra listening-delen en gång till för att försöka höja oss ett poäng. Hoppas verkligen det går vägen.

Nöjd med:
Att jag gjorde Jens snygg i håret idag. Klipp och färg, helt gratis dessutom, vilket passade bra på hans födelsedag och allt. Grattis!

Och att det är helg och grillning imorn, wihoo :)

Härlig dag

De tre timmarna jag gick i skolan idag bestod mest utav att sitta i solen och surr.. plugga.
Efter skolan åkte jag, Sara och Sarah på en liten utflykt till Ica Maxi, jag fick med mig en hel del mat hem för en liten summa pengar, perfekt.
Sara mötte upp Elin och de köpte med sig pizza hem till mig medan jag och sarah var nyttiga och åt sallad. Middagen ägde rum på en filt ute på min balkong, myspys.
Sara drog sig hemåt strax efter att pizzan tagit slut, och jag, Sarah och Elin satte oss framför tvn ett tag. Även Sarah lämnade oss en stund senare. Jag och E bestämde oss för att vara onyttiga och gick till konsum och köpte lite lösgodis. Till mitt försvar så köpte jag faktiskt lite, och allt är inte slut än, imponerande om jag får säga det själv.

Nu sitter jag dock i min ensamhet och tittar på Grey's. Men nu blev det reklam så jag ska skynda mig att göra te och hårdmackor innan det börjar igen.


3 ½ vecka to go!

Jag vill åka nuuuuu. Ojojoj tjejer, vad kul vi ska ha.


Vem orienterar för skojs skull?

Två lektioner och sedan började äventyret i hemlingby. Jag och Linnéa klarade vg-banan utan problem sist så ett försök på mvg verkade inte helt galet (tyckte vi, henke tyckte det av hans bemötande att döma). När vi letade efter andra kontrollen i 25 minuter insåg vi nog att det var kört, eftersom man ska klara hela banan med nio kontroller på en timme. Men inte surar vi för det.
Med trötta ben gick vi tillbaks till vårt kära söder. Väl hemma slängde jag i mig en massa mat och tog en lång dusch. Linnéa kom förbi och ville ha topparna klippta, sagt och gjort.
Nu ska jag kika på veckans roligaste pogram "Ballar av stål", och sedan somna in till "Eva & Adam" i vanlig ordning.

Gnatt!

Söndag betyder ångest

Kvällen igår började hos Cassandra. Sedan vidare på en fest på söder. Kvällen var sammanfattningsvis mycket trevlig, även om inte jag kände mig speciellt taggad.
Idag har jag bestämt mig för att jag verkligen måste stöka undan lite plugg. Än så länge har jag bara avklarat en läxa om samhällsekonomi. Jag har så mycket på lager nu att jag inte vet vart jag ska börja..


Party på gång

Fredagskvällen spenderade jag med mina Sunny Bitches, Elin & Sarah. Vi kollade på talang, åt gött och fnissade kvällen ut. 
Idag startade jag dagen med att gå en sväng på stan för bikiniköp. En rosa från stadium fick jag med mig hem. Lade även undan ett par bruna gladitorsandaler tills imorgon. Vet inte riktigt varför, kanske i hopp om att 400 kr från ingenstans ska komma in på mitt konto?
När jag kom hem satte jag igång med storstädning här i lägenheten. Så nu är det skinande rent. Man gör ju allt för att slippa plugga..

Snart ska jag bege mig ner mot stan. Det blir fest med bland andra Elin, Sara, Cassandra och Paula. Det är cruising här i gävle ikväll så det kommer vara mycket folk på vift. Kan nog bli en bra kväll!


Sara, Sofie, Elin & Sofie på skolavslutningskvällen i ettan, kanonkul (;



Min nya, mörkare rosa i verkligheten dock :)

Lycklig tjej!

Nu är Sunny Beach bokat, 6e juni tar jag, elin och sarah vårat pick och pack och drar. Åh vad jag längtar. Det kommer bli grymt!

Fick även reda på att jag fått sommarjobb idag, på turistbyrån i Sveg. Känns bra att bara jobba tre veckor. Jag vill ju njuta av mitt sista sommarlov.

Och imorgon är det fredag. Bättre än såhär kan det inte bli :)


Skola, plugg och tvätt

Ny vecka, nya tag. Snart har redan halva veckan gått dock, och snart är även denna vecka slut. Tiden bara springer iväg och jag hinner inte med nånting. Jag vill inte ens tänka på hur få skoldagar det är kvar på den här terminen, har så sjukt mycket att göra tills dess att jag inte vet hur det ska gå ihop riktigt. Orken och motivationen finns inte heller, vilket gör det hela ännu jobbigare.
Men trots veckornas tråkigheter och en plugg- och prestationsångest som är större än aldrig förr så finns det en "sak" som håller mitt humör på en någorlunda god nivå. Det är bra :)

Om en timme har jag tvättid. Då ska jag försöka ligga i och varva tvätten med plugg. Måste hinna ikapp nu.


måste ju även nämna denna partylåt..



Och den här har vi lyssnat sönder hela helgen ;D

Precis vad som behövdes

Ja vad kan man säga om helgen.. Bästa på länge utan tvekan, har haft grymt roligt! Tack för det vänner :)






RSS 2.0