Hemma!

Igår kväll anlände jag till Sveg. Nu för tiden får jag alltid en mysig känsla i kroppen när jag kommer hit, det är bra.

Och nu är jag taggad, grymt taggad på vad helgen har att erbjuda. Men först börjar vi med grillning och fest här i sveg!
Ha en bra dag och kväll! Eller.. jag kommer förmodligen inte blogga på hela helgen så jag säger ha en bra helg istället :)

Snart kan jag pusta ut för ett par dagar

Igår började jag dagen med ett naturkunskapsprov, det gick sådär. Hoppas åtminstone på ett vg.
Sedan hade vi valfri plats på samhällen, jag gick hem och pluggade lite, och vid två var det dags för poweryoga på korpen. Avslappnande men samtidigt lite jobbigt. Har faktiskt en aning träningsvärk idag. Tycker dock att det var lite väl lugnt för min smak. Resten av dagen och kvällen spenderade jag hemma, mestadels vilandes i soffan.

Imorse hade vi skriftliga delen på nationella i Eng b, det kändes ganska bra men man vet ju aldrig. Har inte så stor koll på kriterierna heller så betyget får komma som en överraskning, trevlig eller otrevlig.
På eftermiddagen blev det lite träning inför halvtidsproven. Hann med att göra en brud och en permanent.
Efter skolan gick jag och Linnéa en snabbis på stan. Jag fick med mig ett linne och ett par leggings hem.

Nu ska jag packa en liten väska för imorgon efter skolan åker jag heeem! Och på torsdag kör vi ;)

Yesterday







kuuuuuul

Grillning blev det. Jag, Elin och Linnéa satte oss ute i en park utanför elins lägenhet och åt kyckling, sallad och majskolvar.
Efter middagen bestämde vi oss för att gå in och efter en stund anlände även Sara, Paula och Josefin. Det blev lite snack, lite robinson och lite dricka, inge dricka för min del dock. Vid tio styrde vi mot hangloose, där alla utom jag och linnéa betalade in sig i förväg, sedan gick vi vidare till en annan fest. Jag och L tröttnade ganska fort då det kändes rätt meningslöst eftersom vi inte skulle vidare. Så vid halv tolv gick vi hem, och nu sitter jag här i min ensamhet, medans de andra dansar röven av sig på krogen. Livet är underbart just nu!

Friday night

Dagen började med lite doning på frisör och en naturkunskapslektion. Skoldagen slutade halv ett, då gick jag, Matilda och Linnéa hem till mig för att färga till barret på alla tre. Själv gjorde jag mig bara mörkare igen, känner mig hemma på den riktigt mörka sidan och där tänker jag stanna nu ett tag. Vi passade på att vara ute på min balkong medan vi färgade där solen stekte på ordentligt. Vädret har varit heelt underbart idag och det gillar vi.
Har även hunnit en liten sväng på stan, blev inget köpt dock. Satsar på imorgon eller söndag istället.

På kvällskvisten blev det mys framför tvn med ost och kex och massa frukt hemma hos Elin. Mycket bra.
Visst blir man skapligt festsugen av det fina vädret och allt liv på stan men jag tycker det var skönt att bara ta det lugnt ikväll. Jag sparar mig till sista april istället då det blir grillning och fest hemma i Sveg. Hoppas verkligen det är lika fint väder då.

Nu ska jag stöpa i sängen så jag är pigg och utvilad imorgon. Nattinatti


Hej å hå

Dagarna går undan. Idag var det lite småjobbigt faktiskt, hårspray i stora mängder, små rum och extremt mycket folk (32 frisörer + 90 modeller) innebar värme och dålig luft. Dagen blev även väldigt lång. Åtta åkte vi från Gävle mot Sandviken och sex tog vi bussen tillbaka. Lite irritation på orättvisor också, men det är man ju van vid det här laget.
Annars gick det bra med modellerna. Alla jobbade på och det var inga större problem. Vi tittade på deras genrep och visningen var rätt underhållande faktiskt.

När jag kom hem så stack jag iväg till brunos på en gång och solade. Ser ut som ett spöke nu efter förkylningen medans alla andra är bruna och fina efter påsksolen. Kändes skönt. Har ju dock undvikit solarium nu på senaste eftersom jag ska passa mig, men någon gång kan ju inte vara nån fara.
Gick med Linnéa på en liten promenad i det sköna vårvädret. När jag kom hem åt jag frukt och glass, gotteligott.
Ögonlocken börjar redan kännas tunga, ikväll kommer jag somna gott.
Nattinatti

Godkväll

Istället för ryggläge i soffan tog jag och linnéa en prommis till Ica kvantum för att handla lite. Jag behövde inte så mycket men lyckades ändå fylla en kasse, och allt gick på typ hundra spänn, inte illa. Kom hem strax efter åtta och sen dess har jag bara suttit här och slösurfat som vanligt, kollat igenom alla bloggar tio gånger och loggat in på facebook tjugo gånger. Lyckas aldrig inse att det inte finns något mer att hämta därifrån på ett tag.

Nu ska jag titta på Grey's & Fråga Olle och äta choklad.

Kommer inte på någon passande rubrik

Hemma till slut. Hade en klipp och sling kund idag. Slingade hela håret så det tog lång tid. Nu är jag grymt trött och ryggen gör ont. Ska göra mig lite middag nu och sen blir det nog ryggläge i soffan. Måste ladda batterierna inför en lång dag imorgon.

Utmattad

Än så länge har veckan flytit på. Har inte fått så mycket gjort dock, men orken finns inte just nu så vad ska man göra..
Igår gick jag bara till en lektion, kände att det räckte för mig. Idag gick jag hela dagen däremot, halv nio till halv fyra, när jag kom hem var jag helt färdig och sen dess har jag i princip legat på soffan hela kvällen. Förutom dammsugit och lagat mat.
Jag antar att det är normalt att vara såhär trött efter en rejäl förkylning, som faktiskt inte gått över än heller för den delen.
Gruvar mig lite inför morgondagen då jag har kundpass mellan 12-17. Kommer att vara helt färdig efteråt, det är jag säker på.

På torsdag kommer vi att befinna oss i sandviken hela dagen, för att styla modeller (måånga modeller) inför en modevisning. Sånt som tar på krafterna men som förhoppningsvis blir väldigt kul.
Sedan är det redan fredag och helg, gud vad jag längtar. Det pratas om att det kommer anordnas någon form av mysfest hos Elin vilket låter mycket bra i mina öron. Annars har jag inga planer alls för helgen. Ska nog bara vara och försöka få undan lite plugg. Lite shopping ska jag också unna mig, längesen jag köpte något nu.

Nu blir det dusch, och sedan ska jag somna till vänner :)
Godnatt

In my apartment

Trivs som fisken i vattnet :)


 



...

Jag klarar inte att ha även dina bekymmer över mina axlar.


Uttråkade jag

Idag klev jag som vanligt upp på eftermiddagen, närmare bestämt halv ett, vilket dock är en halvtimme tidigare än igår och en timme tidigare än i förrgår. Jag gör framsteg.
Låg hemma och degade tills mamma slutade jobba, då åkte vi ut på sveg en sväng. Köpte bland annat hosmedicin till mig, tog den och höll tummarna för ett mirakel men istället blev jag bara enormt illamående och kunde inte äta på hela dagen eller kvällen. Och de köpte hem god, fet mat, buhu.. Så nu är Bisolvon min fiende.
Annars har jag bara legat hemma ikväll, kollat på Talang, Grillad och dylikt. Nu ska jag försöka sova, vilket inte är det lättaste. Skulle vilja smyga upp och sörpla i mig lite av mammas Cocillana, men eftersom den innehåller morfin törs jag inte. Då kanske jag blir helt knasig.

Aja, imorgon åker vi kanske till Gävle. Det skulle vara skönt att slippa böka med tåg och buss på söndag faktiskt.
Jag längtar till Gävle, även om det faktiskt har varit grymt skönt att vara hemma ett tag. Men jag längtar efter min fina lägenhet. Och jag känner ångesten, det är mycket jag ska hinna med de här sista veckorna innan sommarlov, hårdträna och göra mig redo inför beach 09, träna som fasen inför halvtidsproven, och hinna med allt annat såklart. Känns som det inte kommer blir några lugna kommande två månader.

Nä, nu blir det sova (försöka).
Godnatt :)


ÅH!

Men va fan, kan man få bli frisk någon gång?!

Långa nätter, korta dagar

Under påskhelgen sjönk besöksantalet till ungefär hälften, förståerligt då man inte har tid till datorn pga all korvgrillning och ölhävning, det är åtminstone så det borde vara under påsk... Hur som helst så är ni i alla fall tillbaka nu och det gör mig glad.

Idag har jag inte orkat gjort nånting. Jag klev upp kl ett, faktiskt en halvtimme tidigare än igår.. Har inte ens lämnat huset för en sekund. Jo förresten, posten hämtade jag ju. Fem sekunder har jag i alla fall spenderat utomhus idag.
Katarina & Johan och barnen kom hit och hälsade på. Vilmer har snart lika långa ben som mig. Kändes inge kul! Kalle stod fast vid att han var sex år (han är tre), och jag försökte intala honom att man ska vara liten så länge man kan (jag har börjat fått åldersnoja på allvar).. Fick även träffa Frida för första gången. Jag ville inte gå så nära med mina baciller dock men söt var hon, ledsen den största delen av besöket men vad gör det.
Annars satt jag, Vilmer och Kalle mest och kollade på tv, de undrade säkert varför jag var så lam. Det är inte lätt att vara pigg när man är trött inte.

Dagens höjdpunkt var dubbelavsnitt av desperate. Nu ska jag sova, eller åtminstone lägga mig och hosta mig igenom ännu en natt.


För er i Gävle som kanske har glömt hur jag ser ut

Sjukling

Än så länge har jag inte frisknat till. Idag har det börjat gjort ont i revbenen av allt hostande också.
Finns en risk att jag blir hemma hela veckan ut...


Jävligt glad påsk

Utången igår gjorde inte att jag blev frisk.. Istället tappade jag i princip rösten och fick en produktion av gula slemklumpar som kommer upp när jag hostar.
Annars var gårdagen väldigt rolig. Jag och Amanda flängde runt, jag blev tröttare och tröttare. Jag låter resten vara oskrivet.
Idag har jag legat i ryggläge i sängen och på altanen hela dagen. När klockan började bli 18 fick jag inte ligga kvar, det är tydligen farligt att frysa när man är förkyld. Vilka dumheter. 
Jag har motvilligt svalt saker som ipren, kan jang och vicks snusktabletter i hopp om att bli bättre. Inga drastiska förbättringar har skett. Jag tycker egentligen inte om att äta tabletter och sånt där, det känns som jag kommer få en kollaps eller något.

Ikväll festar alla och jag vill också. Men då kommer jag sitta och hosta som en idiot, till slutet av kvällen inte kunna prata och somna i någon soffa vid ett-snåret. 
Varför ska jag bli såhär jävla sjuk nu för? Jag blir aldrig speciellt sjuk, och när jag väl blir det så händer det såklart till påsk.. Ja, jag tycker synd om mig själv.

Glad Påsk!

Jag är tråkigt nog lite sjuk, eller jag är egentligen väldigt sjuk men jag försöker intala mig att jag är frisk. Det känns som att man blir frisk fortare då.
Igår var jag hos Håkan på fest. Trots att jag var nykter så kände jag mig bakis imorse när jag vaknade. Kan kanske bero på den lilla sömnen jag fick, och att jag är sjuk.
Idag har jag inte orkat gjort nånting, har bara legat och kollat på film i sängen och tagit små tupplurar..
Kvällen ser lite oklar ut än så länge, men något alternativ finns det iaf. Det blir i alla fall fest med favvis-amanda :)



:)

Ipren e bra, sha la laaa.

Grå dag

Kan vädret bli tristare än såhär.. Jag tror inte det. Imorse vaknade jag av min egen hosta, som är minst sagt irriterande. Huvudvärk har jag också. Och på det så ska jag till um idag. Usch..

Kan någon komma hit med en bra film och massa gött så jag blir lite glad? :)


Innan john blund kommer

Känns som det var dags för en uppdatering nu igen.
Dagen har varit lugn och spenderats hos pappa. Under dagen hann jag kolla på alla avsnitt av Barnen på Luna, det är så sjukt bra. Att det aldrig görs såna bra barnpogram längre?
När pappa kom hem från jobbet åkte vi ut och körde en sväng igen, han säger att jag blir bättre för varje gång så jag får väl lita på det då.
Tog bussen till Sveg igen ikväll.
Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer, blir kanske lugnt.

 

Sov gott vänner

Rallybruden

Nu har jag nyss varit ute och övningskört en sväng, vilket var väldigt längesen jag gjorde sist. Försökte mest träna på småtrixet som jag tycker är det svåra. Det gick ganska bra och jag körde åtminstone inte på någon eller någonting, inte för att det är så mycket vimmel ute på överhogdals vägar men ändå..
Jag vill ligga i med träningen nu så jag kan köra utan problem tills jag fyller 18.


Jag vill ha sommar


ett litet köp härom veckan


Lite babbel

Det finns en gräns till hur länge man kan ignorera det man måste göra men inte har gjort. Jag har lyckats ända tills idag. Hade en naturkunskapsuppgift som skulle varit inne i fredags men jag valde att roa mig istället, men det förtjänade jag så någon ångest över det har jag inte. Jag tyckte dock att det var dags att göra den nu, så idag har jag suttit i solen och skrivit, den är nästan klar.
Något som jag har ångest över är stylingen nästa vecka. Jag har fortfarande ingen modell, och ingen aning vem jag ska fråga. Hjälp mig?!

Om två timmar åker jag och hälsar på pappa. På påskhelgen kommer jag förmodligen bara att flänga runt överallt och inte vara så kontaktbar därför tyckte jag att det var lämpligt att åka dit idag. Eftersom han jobbar imorgon kommer jag sitta ensam och bara chilla och göra lite plugg. Det låter faktiskt väldigt skönt.
Det som är tråkigt är att jag inte kommer befinna mig i Sveg imorgon när Matilda och Sofie passerar, jag hade sett fram emot att träffa två av mina favoritfrisörer.

Nej, nu ska jag packa en liten väska och äta en bit mat.

S.


2-åringen

Märkte precis att min blogg fyllde två år idag, nu har det gått över till 7e men ändå.
Godnatt igen :)


Sådärja

Slutpysslat.
Lite ljusare, lite finare, lite trevligare. (syns ingen skillnad, tryck F5..)
Godnatt :)


Glada dagar

Jahapp.. Nu har redan fyra dagar i mitt kära sveg gått. Och roligt har det minst sagt varit än så länge.
I fredags var det fest hos Amanda. Glada miner och äggkastning gjorde kvällen till en succé. Halv sju somnade jag hos amanda, halv tio blev jag väckt. Trots den nästan obefintliga sömnen så var vi taggade för en två-dagars.
Efter en pizza på knuten åkte vi ut till svegssjön och stekte, chill var bara förnamnet. Kvällen spenderades på lite småfester här och där. Jag kände mig lite småsliten hela kvällen så jag var inte jättetaggad, men det var roligt till och från ändå.

Nu sitter jag hos Marielle, Mathilda är också här. Jag ska försöka dra med mig dem till medborgarhuset då jag ska söka sommarjobb. Resten av dagen är ännu oklar.




Modell sökes

Torsdagen 16/4 har vi en trend-styling på skolan. Vi ska hämta inspirationen från Schwarzkopf trendkollektion Essential Looks. Vi ska även göra en liten "minivisning" efteråt för hantverkslärarna.
Jag har som vanligt svårt att hitta modell, så om du är intresserad eller vet någon annan som skulle kunna vara intresserad, hör av er. Modellen ska helst ha långt hår då jag har tänkt att göra frisyren på bilden nedan.



Påskloooooov

Idag lämnade jag Gävle, där det börjar bli vår, och åkte till snöiga och kalla härjedalen. Min packning är inte anpassad efter detta klimat, och det oroar mig en aning. Men man är ju född norrlänning så det ska jag nog fixa utan större skador, en förfrusen fot eller kind har ju ingen dött av.
Nej, nu överdriver jag, så kallt är det faktiskt inte om man jämför med Gävle. Det är mycket snö kvar däremot.

Pappa kom ner och fixade lite saker i min lägenhet idag. Vi åkte från Gävle vid halv sju och stannade sedan på Hakke-nånting, en vägkrog lättare sagt. Pappa bjöd mig på entrecote till varmrätt och äppelpaj som efterrätt.
Mätta och belåtna åkte vi vidare och jag kom till Sveg kl elva. Redan då började våra disskutioner. Den här gången om vänner-fakta på facebook, då jag berättade att en viss person hade svarat att jag inte var någon bra kompis. Hon blev tokig och jag fattade inte varför, som vanligt. Som jag och Annica pratade om imorse på mitt utvecklingssamtal, jag har en ganska lätt syn på saker & ting, och låter mig inte stötas och falla så lätt.

Så är det. Nu blir det välbehövlig sömn. Godnatt

RSS 2.0