lite shopping piggade upp min dag

NP gick åt skogen, är så besviken på mig själv att jag är så kass, iofs kan jag inte vara tvärsäker innan jag sett resultatet, men ändå. Fick tillbaka ett jättegammalt prov på Svenskan, en uppsats om boken "populärmusik från Vittula" och jag hade skrivit om kvinnorollen och jämfört med då och nu och i byar och städer, hur som helst fick jag högsta betyg och blev jätteglad för det. DOCK hade nästan alla andra också fått det så då var det inte lika roligt längre.. Ja, jag är fjantig. Men när vi sen började prata om pappan som låst in sin dotter i källaren i 24 år, och haft henne som sexslav (och hon födde 7 barn där nere!!) så tänkte jag att jag ska nog inte sura för mina betyg i skolan.. Han borde skjutas för övrigt.

Inte många var på topp idag, men när skolan tog slut for vi ner på stan och tog en obehövlig donkenmiddag. Ångest efteråt, fy skäms på mig.
Blev lite shopping efteråt och jag hittade detta:

image72       image73

Stor t-shirt, Gina Tricot, 129:-
Skärp, Gina Tricot, 99:- (som jag blev kär i)
Sjal, H&M, 79:-
Kofta, Gina Tricot, 99:-

snart slut på den här skolveckan

Det var hur skönt som helst att träna idag, var ju ett tag sen sist. Efter träningen gick jag och Sarah och solade på brunos, det var asgött och jag svettades som en gris, men jag tror att det berodde på krämen solarievärden lurade på oss. Det tog ju iallafall, men man ser ändå ut som en albino brevid Sarah som har spenderat en vecka på Kreta och kom hem för bara några dagar sen. Jag vill också åka!

Imorgon vankas det Nationella prov i Eng A. Hoppas verkligen att det går bra. Måste gå och lägga mig snart så jag får krafter och kan tänka klart imorgon.

På onsdag har jag beslutat mig för att bara gå halva dagen, jag menar vissa har ju tom lov hela veckan så en ledig eftermiddag måste jag kunna unna mig. Har ändå ingen kund. Ingen som är sugen att komma och klippa sig eller färga på onsdag 9,30? Eller lite senare går väl också bra förstås. SÄG TILL isf! Vore apgött att iaf ta en kund, annars ska jag hjälpa Sofie H med blekning av slingor, men det är roligare att ha en egen kund såklart..
Längtar så sjukt till onsdag, vill bara hem, hem och hem.

Nu blir det att titta klart på Gladiator i sängen tills ögonlocken sviker. Nattinatti


solregn och lukten av blött gräs = mys

Idag har det varit en rätt soft dag på skolan. Först PIA då vi fick veta vems monter som vann, och det blev min grupp, yeei! Montern är alltså för att representera HV. Vi fick snuskigast godis av alla grupper dock, orättvist.
Mattemalin var borta - som vanligt, film på idrotten, och sedan planerade vi våran film om medeltiden.  Vi var rätt produktiva till en början men vid halv fyra-snåret börjar man bara blir trött och degig.

Kl 18 blir det träning och sen ska jag hem och skriva den enda reflektion jag har kvar att skriva, fattar ni vilken skön känsla att ha ryggen fri, har inte känt så en enda gång sen jag började. Angående portfolion alltså.

psykutbrott

får jag nu när jag har suttit och skrivit ett a4 om en jävla apstyling och sen när jag klickar på krysset och ska spara så brukar det ju komma upp en ruta ni vet men nu var det ett jävla gem med ögon som sa i en pratbubbla "vill du spara ändringar i namnlös?" och av ren reflex tryckte jag på nej så nu var den reflektionen borta och PALLA skriva en ny.

Och meningen skulle vara sådär lång, jag har inte dys, om ni undrar.

take me home

Jag längtar hem. Det ska bli obeskrivligt skönt att komma hem på onsdag. Det jag längtar mest efter är såklart Jens, men också att slippa höra grannarnas morgongympa och dörrar som smäller konstant, och att få vistas i ett hus. Lovely. Det är mycket jag uppskattar nu som jag inte gjorde förut. Men då hade jag ju inte upplevt något annat heller.
Hur som helst, på onsdag blir det hemfärd.


Grillillililli

Igår gick jag, Elin, Sara och Hanna till boulognern och grillade kyckling. Det var mysigt och det kändes som en sommarkväll :) Det var riktigt varmt igår faktiskt.. Fast på kvällen var det lite kyligt dock.

Efter käket förflyttade vi oss till kvarnparken och det kom några till dit, vi körde ölspelet och lite sånt där. Satt kvar till halv tio ungefär då vi gick till Saras mammas killes lägenhet, haha. Drog till ett annat ställe också men där var det lite småsegt så jag drog hem ganska tidigt.
Fick även träffa min älskling igår, han hade en körning hit så jag passade på att pussa lite på honom. Längtar efter dig <3

Snart kommer pappa att anlända, vet inte riktigt vad vi ska hitta på med, men ikväll blir det nog en god middag iallafall. Får se vad som hittas på.


image71

slut på veckan (i princip)

Inte någon givande dag direkt.. Data på morgonen, sen bild (jag hade fantasibrist så jag åstadkom NOLL), lunch då vi satt ute och njöt av vädret, mattemalin mådde dåligt så vi fick valfri plats - ut igen, svenskamalin hade nog glömt att förbereda vår lektion så vi var ute och lekte istället, sedan dataprov på eftermiddagen - vilket var den enda nytta jag har gjort idag.
Drog på stan efter skolan. Fick med mig ett par shorts och ett linne hem. Dags att börja förbereda sig inför den riktiga värmen. Hihi. Och så slänger jag med en bild med min nya tröja som jag hade på mig idag :P
Nu ska jag skriva om gårdagens klippning. Shit va klockan var mycket, på tiden att jag sätter igång.

Linne, H&M, 79,50:-
Shorts, H&M, 98:-
Randig tröja, Gina Tricot, 149:-
  

En mysig soldag



image67

Ni två hör hemma i ett rum med inga andra

Dagen har varit bra och mitt humör med, åtminstone mestadels. Hade kundpass på eftermiddagen och min kund var en jättesöt liten tant som hette Inga-britt. Jag fick tom med en kram när hon gick. Åh va jag älskar gamla tanter, iaf sånadär små snälla. Klippningen gick också väldigt bra, trodde att det skulle gå åt skogen då en riktigt bra helform är svår att få till (tycker jag) men när det var klart såg det helt okej ut och Annica sa att det var näst intill perfekt, det var riktigt roligt att höra. Det förgyllde min dag.
Efter skolan gick jag ner på stan med Sofie och där träffade vi även Sofie och Elin. Vi åt glass i det mysiga solvädret.

Vet ni någon som åker från Ljusdal till Sveg på onsdag?


nu mår jag bra


Nu är det vår och jag trivs som fisken i vattnet. Det är slut på alla tråkiga kalla, mörka dagar för ett tag och det känns ju bara så jäkla great! Snart är det APU och det kommer bli riktigt roligt och sedan åker jag hem på sommarlov, ska vara i gävle också såklart, och jag ska ha världens bästa sommar med min älskling. Och många andra goingar också hoppas jag. Som ni hör har jag stora förhoppningar inför sommar 2008. Wiie, har värsta lyckokänslan i kroppen.


image66

solskeeeen!

Idag har jag fått håret färgat och lite klippt, det känns bra. Samtidigt har jag sprungit emellan och grejat med en uppsättning. Blev inte klar dock.
Efter skolan gick jag och bosse ner på stan för att ta oss en glass i det soliga vädret. Väl där så träffade vi matilda som också var sugen på en glass, men istället kom vi på att vi var jättehungriga så vi käkade istället.
Gick runt en liten sväng efteråt. Mysigtmysigt.

Nu ska jag skriva portfolio, den ska vara inlämnad på fredag och sen nästa vecka får vi förmodligen reda på betyget. Halva klassen har redan fått veta och jag känner mig lite nervös...
 


valborg

30 april är såklart lika med fest. Inte nog med att det är valborg så fyller även Stinafisen 17 bast (so what liksom, men man kan ju alltid fira att nedräkningen till 18 har börjat), och kungen fyller också! Han några år äldre dock.
Hur som helst så ska det som sagt ställas till med kalas. Det kommer hålla till på klubbhuset på myrgränd. Tror det kommer att sättas igång vid 20-21 tiden och hur länge har jag faktiskt ingen aning om. Och just det, det är tema också! Rock n' roll är det som gäller kvällen till ära, inga undantag så kom igen nu, det är roligt! Mer minnesvärt också.
Nu vet ju inte jag riktigt vilka som läser min blogg men förmodar att många av er känner Stina (mer eller mindre) och då är ni givetvis välkomna. Det vore dock bra om ni sa till i förväg om ni kommer så man vet. Stina ville ha lite hjälp att informera folk så jag tyckte att det passade bra att göra det här. Hoppas ni vill komma och isf, hör av er till Stina eller hanna, eller mig kan ni också säga till. Eller någon annan i närheten som kan föra det vidare till värden ;)

Nu ska jag fortsätta kolla på 100 höjdare!


en härligt drypande fet pizza

Nu har magen lugnat ner sig tack och lov. Inget mer skrikande efter "Ullrik" i toaletten som Sune brukar uttrycka det. Nejnej, nu har jag tagit en dusch och tvättat bort mina synder och har även städat lite lätt för att det ska kännas fräscht runt omkring mig. Det är viktigt. Och efter den lilla ansträngningen försvann faktiskt det mesta av illamåendet.
Så nu mina damer och herrar ska jag ta på mig rena kläder och gå ut för att köpa mig en underbar fet pizza. Ni vet hur det är med suget dagen efter... Det ska bli SÅ gott, jag kommer säkert springa hem sen för att få äta upp den så fort som möjligt. Nu hade det varit ett förträffligt bra tillfälle att ha den där rosa cykeln. M & P, jag vet att ni läser.


mår som man förtjänar?

Tycker inte att jag förtjänar att må som jag gör idag. Har blivit så himla känslig och blir jättebakis hur lätt som helst. Det är så vidrigt. Det är tokfint väder ute men jag orkar fan inte gå ut.

åååh, nu ska sova bort hela dagen.

bakom buskar och bilar sitter de och lurar

Gårdagen var hur fin som helst och solen lyste hela dagen. Det blåste dock rätt kallt emellanåt, menmen!
Hade bara en lektion igår mellan 11-12. Sedan drog jag och sofisen ner på stan och virrade runt på H&M ett bra tag. När hon for till Ljusne tog jag bussen hem. Hemma blev jag rastlös och så ville jag inte sitta inne i det fina vädret så jag drog ut på en liten promme.
Kvällen spenderades på söder hos en jonte, mitt sällskap var Sara (bosse) och Elin. Vi körde lite spel och lekar och nu har jag också kommit underfund med att man kan faktiskt ha roligt utan alkohol!
Kom hem vid halv tre ungefär.

Jag har blivit så jäkla rädd när jag går hem på nätterna nu för tiden. Sen det med Engla kom fram och allt man har fått höra om han Eklund så har jag verkligen börjat tänka på det. Med ögon i nacken och nycklarna mellan fingrarna går jag livrädd hem och tvärsäker på att någon ska hoppa fram bakom buskarna. Det är så sjukt att man ska behöva känna så. Jag tycker man bör införa gratis taxi för tjejer på natten. Tycker faktiskt det är en toppenidé, för hur många unga tjejer har råd med att åka taxi hem varje utekväll? Inte jag iallafall. Då slapp vi oroa oss och känna den där obehagliga rädslan när vi ska hem. Eller tycker ni jag överreagerar nu?
Som tur var kunde jag och bosse ta sällskap den längsta biten.

nu blir det frulle.

beautiful morning

åh, idag är det verkligen vår :)

wihii

ojoj, intagningspoängen för HvF på Polhem av sjunkit ordentligt! Förra året låg det runt 290 tror jag? Och i år 245, det är faktiskt ganska mycket det. På john bauer var det 235, ganska lika alltså. En aning lägre där eftersom det är fler platser. Oroar mig lite inför de kommande åren, det kan ju med stor sannolikhet hända att vi kommer ha APU samtidigt. För JB måste väl också ha praktik va? Hur som helst så kommer det bli svinsvårt att få plats utifall vi har ungefär under samma period. Inte bra, inte bra.
Men ifs har Polhem så gott rykte så jag hoppas att de nuvarande frisörerna i gävle (föredetta elever på HvF på polhem) ger oss förtur, muhaha. Nejrå, alla ska ha samma villkor såklart. Men det var fortfarande lite dumt att starta ett till frisörprogram här.

en aning nervous

Imorgon bitti börjar dagen med NP i Eng A, det är den svåraste och tråkigaste delen också - Writing..
Som alltid så får jag säkert hjärnsläpp och måste sitta i minst en kvart för att komma igång. Usch jag är lite nervös faktiskt. Men det går nog bra!

ha en bra natt


pussen på dem

De kom precis när jag skrev inlägget innan. Och nu hör jag trumslagen och trumpeterna börjar närma sig IGEN.



image65

sscchhhh

åh det är någon dryg "paradorkester" här utanför som övar. Dom går fram och tillbaka på gatan utanför och det är störiigt. Ska ta ett kort när de kommer tillbaka.


snart är vi inte minst längre, ettor

Nu är det inte långt kvar... 4½ veckor kvar till Apu:n, som varar i tre veckor. Sen är det slut för året. Eller okej, det är ett par skoldagar innan avslutningen men på dem dagarna lär inte hända mycket nödvändigt. Totalt 7 veckor (typ) kvar till SOMMARLOV. Fy bubblan va skönt.

Gick och la mig för en bra stund sen men nu ska jag faktiskt sova på allvar.
Sov gott sötisar


jippie!



Om ca 15 minuter, mina vänner, då börjar DESPERATE HOUSEWIVES igen! Dubbelavsnitt dessutom, kan det bli bättre? MISSA INTE. 


image64

ställa upp eller vara ego?

I slutet av maj/början på juni ska jag vara hårmodell åt en trea då hon ska göra gesällen, det ska bli riktigt roligt att få vara med där och se hur det går till. Nackdelen är den att jag inte får göra vad jag vill med mitt hår. Jag vill klippa skitkort i nacken, så att det blir  typ 1 cm, men det får jag icke. Så jag tänkte att jag kan väl vänta till dess då, lagom till sommaren och allt. MEN idag frågade Annica (min frisörlärare) om jag kunde vara hennes modell för en massa moment på hennes mästarprov, vilket inte är förens augusti-september nån gång. Då skulle jag få spara ut håret och låta det vara ända tills dess. Låter väldigt tråkigt asså.. Vet inte hur jag ska göra. Man vill ju inte göra läraren besviken i onödan, höhö.


Idag har det varit en hårt arbetande dag på frisör, på förmiddagen klippte jag matty och det gick mycket bra. Hon blev nöjd också och det är ju huvudsaken, -skönt att barra av lite, som hon sa så lustigt. På eftermiddagen slet jag med foliepaket och även det blev faktiskt super!
Efter skolan gick jag och Sarah hem och utanför porten så kom jag på att nyckeln var kvar i skolan, bara att hålla igen vreden och gå tillbaka. Sen åkte vi till Willys och handlade.. Fick 200 kr idag, sweeet.


image63

vårstädning

Idag har solen besökt gävle, och säkert flera ställen i världen. Jag tyckte att det var på tiden att hänga undan alla vinterjackor och stövlar så numera ligger de stora tjocka plaggen uppe på vinden, kvar finns bara lätta och fina vår/sommar plagg. Blev enormt mycket rymligare vid jackorna och på hatthyllan kan jag lova. Skönt att varmare tider är påväg.

en rosa tack

Min cykel gick sönder för några veckor sen, vilket inte var passande nu när våren och sommaren är påväg = cykeltider Jag behöver en ny iallafall. Som tex när jag ska på träning, det tar typ 15-20 min att gå och man ska helst vara där typ 10 min innan så man hinner byta om, fylla på vatten osv... Och det innebär att jag måste gå hemifrån en halvtimme innan träningen börjar vilket tar ganska mycket onödig tid om man har plugg och annat viktigt. Sen tar det ju tid att gå hem också. Med en cykel skulle jag kunna sticka iväg bara en kvart innan, tänk va mycket tid jag skulle spara i längden!
Jag vill absolut ha en rosa. Jag hittade faktiskt en på coop forum i Valbo som kostade 1999:- (inte den på bilden), det är väl inte så farligt för en cykel?
Jag vill ha en cykel nuuuu.

image62


Han är vacker

image60

godmorgon

Hur länge brinner ett värmeljus egentligen? Jag tände några ljus igår vid 22-tiden och lät de brinna hela natten. Och det är ett som fortfarande brinner, så länge brukar väl inte värmeljus hålla..

jag skulle vilja spå min framtid

Jens fyller 22 om prick en månad idag (14:e). 22 år?! Han är vuxen ju! Och jag blir 17, det känns som igår jag fyllde 15. Åren bara flyger förbi, jag hinner inte med. Om det ska fortsätta i den här takten så sitter man ju där snart, med två bråkiga snorungar i ett rött hus med vita knutar. Nejnej, så ska mitt liv inte se ut.
Om 10 år så jobbar jag på en salong (a real good one) och är förhoppningsvis boss! Gillar ju att styra och ställa jag.. Jag bor på något bra ställe (har inte bestämt var ännu, kanske New York, hade varit ballt) i en stooor, tjusig och ljus lägenhet med högt i tak tillsammans med Jens och vårat adopterade barn ....(namn återstår att se).
Självklart är jag stenrik och försörjer mina två päron som är kvar i Sverige med bilar, nya kök, resor och annat kul. Så kommer det att bli, garanterat. Yesbox. Indeed. Wohooo.

Om jag ändå blir en hemmafru i ett rött hus med vita knutar så ska jag åtminstone vara lika snygg som den här kvinnan.

Jag är trött i stora lass just nu. Borde jag dra ner ögonlocken för att sova? aa, det gör jag...

Hoppas ni får en skön natt! Sleep tight

/S.o


hur sjuk kan man vara..

Har suttit hela kvällen och bara varit förbannad och ledsen över hur många barn som råkat illa ut pga pedofiler, mördare och allt vafan det heter. Det som väckt tankarna är såklart fallet om Engla, som hittades idag. Den s.k 42-åringen erkände åtminstone mordet på henne men troligtvis kommer vi få veta mer om vad han gjort med henne i veckan. Funderar nästan om jag ska undvika att gå in på aftonbladet någon vecka framöver, vill inte ens veta vad han kommer att erkänna. 
Jag satt och tänkte på pedofiler, de måste vara de mest sjuka av sjukaste här i världen. Kan faktiskt inte komma på något råare, vidrigare eller sjukare, kan ni?
De människorna bör inte få leva mera, och det låter kanske hemskt men jag tycker faktiskt att dödsstraff är den bästa metoden för såna idioter. Pedofiler kommer ju aldrig bli av med sin sjukdom (läs svåra hjärnskada) ändå.
Och hur i helvete kan man ens attraheras av ett litet barn, och hur kan man antasta ett barn som är helt oförmögen att försvara sig eller säga nej. Hur kan man förstöra livet för ett barn som är så oskyldig man bara kan bli, som har hela livet framför sig och som har föräldrar som lever för dennes skull.
Jag kan nog säga med all säkerhet, även om jag inte vet, att det finns nog inget mer smärtsamt än att förlora ett barn eller att se sitt barn råka illa ut.
Det kan vara rätt att döda, jo det kan det faktiskt mer eller mindre, men det är eller kommer aldrig vara rätt att röra ett barn. Blir så arg att det ens finns ett ord som heter pedofil. Vad är det för fel på människor egentligen?

vila i frid Engla

vatten&bröd-vecka väntar



Nu har den älskade mannen på bilden nedan åkt mot högre höjder (sveg) och lämnat mig här i min ensamhet. Känns som alltid lika tråkigt, menmen så är det.
Imorgon är det en ledig måndag för min del, dvs att dagen idag är en extra-"lördag" vilket inte är helt fel. Dock känns det som en vanlig söndag ändå.. Idag ska jag ägna den mesta tiden åt plugg, har en hel del att göra känns det som, så en extradag passade finfint nu.
Nu längtar jag tills på fredag, då kommer det cash! Tillgänglig summa: 45 kr.   PUSS på det! Men hey, jag klagar inte. Det är ju mitt eget fel.
Ska räkna vidare i tråk-matteboken nu.


image59

Tog en sväng på stan

image58

Bomberjacka/tröja, H&M 249:-
Gula skor, Din Sko 150:- 
Örhängen, Åhléns 25:-

oh happy day

Idag är det en bra dag. Morgonen började med argumentationen, var lite nervös faktiskt men jag lyckades iaf med ett MVG-, om jag stör mig på minuset? ja.
Sedan fick vi tillbaka matteprovet från förra veckan, mvg - jihoo! Har inte fått det på ett enda matteprov detta år hittills. Nu är det bevisat att man faktiskt kan få mvg på tullares prov, det är inte omöjligt, men näst intill, för mig iaf. Det fick mig iallafall på bra humör, det är alltid roligt att lyckas bra med saker :)

Sedan gick jag hem och jag och älsklingen lagade lunch. Det blev fiskpanetter och mos. Inte gott. Slappade till ett eller två avsnitt av Vänner tills vi tog tag i våra liv och gick ut på en promenad. Vi spanade in koloniområdet som ligger alldeles här brevid. Jättesöta stugor och små gårdar, kan tänka mig att det är sjukt mysigt där på sommaren. Ska ta någon bild och visa i sommar :) Solen kikade även fram och det var jätteskönt, och förresten har träd och buskar börjat knoppat :D

Ikväll blir det nog bio för våran del. Eller kanske bara mys här hemma. Vi får se.

image57

finns det några snälla barn här

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article2208821.ab

läskigaste jag sett på länge asså! Jag trodde inte att det fanns såna på riktigt? :O

en helt vanlig tisdag

Förmiddagen började med Make up, matt och blank. Jag sminkade Sara boooström och det gick ju finfint. Nu är det bara reflektionen som återstår. På lunchrasten ville Linnea passa på att bleka slingor så jag och bosse ställde upp. Vi hann inte klart men hon blev åtminstone ett par steg närmare den ljusa sidan.
På vår senare frisörlektion rullade jag permanent, det var ganska flummigt och okoncentrerat men övning är alltid övning. Oh yes. Sen gick jag hem, i sällskap av Sarah. Till middag blev det fiskgratäng. Jag tänkte att det var nyttigt, men sen kom jag på att så var nog inte fallet. Vid sex fick jag inte vila på soffan nåt mer för då bar det iväg på träning. Där var vi runt 6 personer, helskumt, det brukar vara minst 30-40 iaf? Hur som helst var det jobbigt och skönt.

Och ute snöar det, skiten har tom lagt sig på marken. Snacka om deprimerande.
En bra sak är iaf att Jens kommer hit i helgen <3 Ska förmodligen klippa honom på skolan imorgon, om annica tillåter dvs. Har nämligen ingen kund :/ Känns som det kommer bli svårt att fixa någon också. Tyvärr. 

/ S.o

Mr big

16/4 börjar Sex And The City igen, JIPPIE!
Det kommer att gå på onsdagar kl 22.00 på 3:an :)



image55

naaat

"Grejen är att det faktiskt är jävligt häftigt att röka, står jag i en bar blir jag snyggare/häftigare om jag har en cigg i handen."

Har bestämt mig nu angående argumentationen. Jag ska tala mot försäljning av tobak, snus och cigaretter alltså. Måste förbereda mig på om någon frågar emot mig så jag var nyss inne och kikade på en sida med fördelar med snusning och rökning. Citatet ovan var ett av de brilijanta för-argumenten. Pinsamt.

En ny vecka..

Jag får en obehgaglig ångestliknande känsla varje söndagkväll. Jag vill liksom inte gå och lägga mig, jag vill inte att det ska bli måndag igen.
Förut (i höstas) tyckte jag faktiskt att det var roligt att gå till skolan, men nu känns det bara jobbigt, orkar ingenting, och de höga kraven jag har på mig själv tär på mig hela tiden. Att inte jag inte har högsta betyg i varenda ämne numera tycker jag är väldigt jobbigt. Det var mycket större skillnad på högstadiet och gymnasiet än vad jag trodde. Kanske det har något med att jag befinner mig på en annan plats nu också?
Som en mycket trevlig busskompis berättade en gång, hon hade lämnat in någon sorts inlämningsuppgift, i staden hon bodde i då, och fått G (om jag minns rätt) och sedan när hon flyttade hem igen fått MVG på samma arbete. Jag tycker det lät helt sjukt. Hur kan lärare ens döma så olika? Alla har ju samma betygskriterier..

Tillbaka till ångesten förresten. Jag är ändå ganska bra på att lugna ner mig själv och sätta tankarna på annat. Det går ju faktiskt ganska bra för mig ändå. Och nu är det bara 6 veckor kvar till jag går ut på APU i 3 veckor och sedan är ettan slut! Känns helkonstigt, jag tycker det känns som igår när jag gick in på Polhem med fjärilar i magen, helt ensam bland sjuuukt mycket folk och jag hade ingen aning om vart jag skulle. Men det gick ju bra ändå :)

Nee, nu måste jag gå till sängs och få lite sömn inför en ny dag och nya tag! (Jag är långt ifrån så motiverad som det lät).

Har inte tränat sen i onsdags så det ska bli riktigt skönt att få röra på fläsket imorgon!

/S.o

tygskor tycker jag om :)

Här är helgens klädköp :)
Tack mammsen


image52 image53

image54

F.ö kostade de svarta tygskorna bara 79:- Löööv att hitta billiga plagg

blommigt

                                                        

Som så många andra har jag blivit förälskad i den här blommiga klänningen från H&M. Jag måste måste måste ha den.



                                                       
image51

en grå dag

Jag tror solen fungerar som ett batteri på mig, och säkert på många fler. Det är som att jag har massa solceller på hela kroppen som laddar upp min kropp med solens energi. Haha... Hur som helst, sådana dagar som det är idag, gråa och allmänt tråkiga, är min ork = 0.

Just nu blir jag uppmuntrad av ett (som vanligt) bra avsnitt av One tree Hill :)

/S.o

hemlängtan...

Funderar om jag ska åka hem imorgon istället för att vara här.. Då blir jag dock 300:- fattigare, vilket faktiskt är mycket ur min lilla plånbok. Någon förmögen snäll person som har lust att sponsra mig?

Vet inte hur jag ska göra, usch va jobbigt. Jag stannar nog här ändå... Ja, så får det bli.

Det är hemskt vilket shoppingsug jag känner nu, i affärerna kommer det in så himla mycket vår/sommar nytt så jag blir tokig. Kanske gör något fynd imorgon efter skolan : )

Nu ska jag kolla på gordon's kitchen nightmares, rätt bra program faktiskt!




Sovmorgon imorgon, så imorgon bitti när ni kliver upp så ligger jag i min säng och är såhär söt.
image50

/S.o


frussen

Det fina vårvädret som kom för ett par dagar sen försvann lika snabbt igen. Nu är det istället grått och dassigt, kallt och fuktigt. Usch.. Längtar som en tok till sommaren!

Dagen har varit riktigt tråkig, inget roligt alls på skolan och det har inte hänt nånting. Var till skolsköterskan också.. Fick väga och mäta mig, även fylla i ett papper om hur jag mår. Det gick väl bra, vågen visade way to much bara. Usch. Kanske ska sträva efter att gå ner 10 kg istället? Nja, onödigt att lova något jag inte klarar.

Efter skolan blev det stan med Sarah och Linnea ett tag. Jag köpte ett par pumps (se inlägget nedan) och det gjorde mig på lite bättre humör. Blev även två nagellack, rosa och fina. Jag och Sarah handlade lite på Ica och sedan traskade vi hem.
Blir ingen träning idag, min far har sagt att man måste ta en vilodag också ibland, och eftersom jag är så otränad går det sakta för min kropp att återhämta sig. Lite skönt men mest tråkigt att inte träna faktiskt.. På lördag blir det i alla fall ett förmiddagspass, kommer nog bli skitskönt!

Nu sitter jag här framför tvn och funderar på att gå ut och ta en promenad, men det är så kallt ute..

/S.o

rosa rosa rosa

Idag fick de här äckligt söta pumpsen följa med mig hem :)




image48

måste bli fit nu

Att ha kommit igång med träningen känns skitbra rent ut sagt. Försöker att träna minst tre gånger i veckan, ibland blir det mer och ibland blir det mindre. Men de här sista två månaderna på terminen ska jag ligga i som satan!
Jag tror dock inte att det bara räcker med träning för att smala till mig så jag måste ändra kosten lite också, eller rättare sagt dra ner på kosten. Att sluta äta godis och liknande kan jag utesluta för det kommer ändå inte funka, förhoppningsvis lyckas jag i alla fall att äta det mer sällan.

Hade tänkt mig att mina mål under en hel dag ska se ut såhär:
Frukost: Frukt på vardagarna (kan inte äta tidig frukost längre). Vid senare morgonar fil, banan, müsli (fil är väl magert, eller?)
Lunch: När det är ätbart ska jag äta ordentligt så jag är mätt hela skoldagen ut. Orkar inte med nåt annars. 
Middag: Sallad, Fisk, Kyckling ska jag koncentrera mig på. Och väldigt lite ris/potatis/pasta. Måste sluta äta pasta dag ut och dag in.
Mellanmål under dagen / Efter träningen: Frukt
När sötsuget kommer: Morötter, Frukt, vatten/te.

Började faktiskt idag. Jag stoppade dock i mig en liten godisbit idag på skolan men det ska inte hända igen. ½ kg i veckan måste man väl iallafall kunna klara att gå ner?
Då hinner jag förhoppningsvis gå ner ungefär 5 kg till sommarlovet, perfekt! Fast i och för sig så bygger jag ju lite muskler nu, och muskler väger ju mer än fett så det kanske är bättre att mäta sig? Ja det ska jag göra, köper ett måttband imorn. Och så ska jag köpa en vattenflaska till träningen, och svänga in på HM för de har 50% på massor av varor imorgon (JIPPIE!).
Hur som helst, önska mig lycka til...

nu ska jag ta en morot

/S.o


cause you had a bad day

Äntligen funkar det att blogga igen..

Mitt humör idag har inte varit det bästa idag, var helt opepp på allting när jag gick till skolan imorse. Jobbigt, men alla har sina dagar.
Något som muntrade upp mig var det fina vädret, solen sken hela dagen, fy va underbart. Synd bara att man måste sitta inne under i princip hela dagen. Men visst känns dagarna så himla mycket längre nu när vi vridit fram klockan en timme?

Nu behöver jag faktiskt er hjälp, så ni som läser, kommentera!, om ni kommer på något dvs.
Jag måste ha ett ämne/en fråga som jag ska vara för eller emot. Jag ska hålla ett tal och argumentera för eller mot frågan. Jag har helt hjärnsläpp och kommer inte på någit, så ge mig förslag, vad som helst duger, eller ja.. det kanske ska vara lite seriöst i alla fall. Inte att jag är emot limegröna skosnören eller nåt sånt :P


/S.o


RSS 2.0